Rik van der Linden lijsttrekker ChristenUnie/SGP in Dordrecht

Rik van der Linden 03.JPG
Rik crop.jpg
Door Rik van der Linden op 8 november 2021 om 22:07

Rik van der Linden lijsttrekker ChristenUnie/SGP in Dordrecht

CU-SGP kiest voor betrouwbaarheid en stabiliteit

Gisteravond is Rik van der Linden opnieuw tot lijsttrekker van de ChristenUnie/ SGP benoemd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Ook in 2014 en 2018 trok hij de lijst. Van der Linden is wethouder in het Dordtse College van B&W, met in zijn portefeuille onder meer bereikbaarheid, milieu en energie, jeugd, gezondheid en cultuur.

De ChristenUnie en de SGP werken lokaal al meer dan veertig jaar goed samen in een gezamenlijke fractie. De leden van beide partijen hebben de kieslijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Rik van der Linden: "we maken de rest van de lijst eind deze maand bekend. We hebben een mooie mix van nieuwe en ervaren mensen. Er staan een paar verrassende namen op."

 

Rik van der Linden hoopt op een positieve campagne. "De afgelopen tijd hebben we al een beetje kunnen zien welke thema's belangrijk worden de komende verkiezingen. Wat ons betreft gaat het om betaalbaar wonen, klimaat en energie, bestaanszekerheid, een leefbare en groene stad. In veel opzichten gaat het echt goed met Dordrecht: er is hard gewerkt aan meer huizen, meer banen en een betere bereikbaarheid. Maar er is ook nog veel te doen, vooral op sociaal gebied. De Coronatijd heeft dat extra duidelijk gemaakt. Gemeentepolitiek gaat ook over betrouwbaarheid en stabiliteit. Daar willen we graag onze bijdrage aan leveren."

 

In 2018 steeg de ChristenUnie/ SGP van 3 naar 4 zetels in de raad. "Het zou fantastisch zijn om opnieuw 4 zetels te halen."

 Ook het verkiezingsprogramma wordt binnenkort bekend gemaakt. De campagne gaat half januari 2022 van start.

 

 

Deel dit bericht