Kandidatenlijst ChristenUnie-SGP Dordrecht bekend.

Fractie CU SGp Dordrecht 2022  v2.JPG
Rik crop.jpg
Door Rik van der Linden op 13 december 2021 om 21:37

Kandidatenlijst ChristenUnie-SGP Dordrecht bekend.

Mooie mix van ervaring en nieuw talent.

De ChristenUnie en de SGP werken in Dordrecht lokaal al meer dan veertig jaar goed samen in een gezamenlijke fractie. De leden van beide partijen hebben de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. De top 6 van de lijst is een mooie mix van ervaren en nieuwe kandidaten

1. Rik van der Linden

Rik van der Linden is opnieuw (net als in 2014 en 2018) lijsttrekker. Sinds 2014 is Rik ook wethouder in het Dordtse College van B&W, met in zijn portefeuille onder meer bereikbaarheid, milieu en energie, jeugd, gezondheid en cultuur.

 

2. Leen Struijk

Leen is inmiddels 2 jaar actief als commissielid van de fractie. Voor veel mensen is hij bekender als docent economie en maatschappijkunde op het Wartburgcollege (locatie Marnix). Hij heeft hart voor jongeren en probeert ze elke dag te interesseren voor politiek.

 

3. Jan Willem Boersma

Jan Willem is sinds 2014 achtereenvolgens commissielid en raadslid geweest. Hij houdt zich vooral bezig met de sociale onderwerpen. In het dagelijks leven is hij strategisch beleidsadviseur bij de gemeente Schiedam.

 

4. Eline Nieuwland - van den Bosse

Eline is nieuw op de lijst. In het dagelijks leven is ze actief als beleidsmedewerker op het ministerie van Financiën, onder andere als coördinator financiële beschouwingen. Politieke ervaring heeft ze opgedaan als fractiemedewerker van de Tweede Kamerfractie van de SGP.

 

5. Robert de Heer

Ook Robert de Heer is een nieuwkomer op de lijst. Robert is sociaal ondernemer en directeur bij Stichting Anders. Deze stichting koppelt ondernemers en hulpvragers aan elkaar onder het motto “geven maakt rijk.”

 

6. André Droog

Nog een nieuwkomer: in het dagelijks leven is André actief als auditor op procesveiligheid bij Chemours. Daarnaast is hij graag maatschappelijk actief, onder meer als secretaris van de dambond en lid van de beheercommissie van (Volks)tuinvereniging De Kringloop.

 In totaal telt de kandidatenlijst 30 namen. Rik van der Linden: “Dordtenaren uit allerlei sectoren: het onderwijs, mensen uit het bedrijfsleven, de zorg, de overheid. Ik ben er trots op dat christenen vanuit allerlei kerken en met zoveel uiteenlopende achtergronden zich willen inzetten voor onze stad.”

 

Op dit moment telt de fractie ChristenUnie-SGP in Dordrecht 4 zetels. We kijken uit naar een positieve campagne, met een mooi programma, en hopen op dezelfde mooie uitslag als in 2018.
Na de verkiezingen wordt afscheid genomen van de huidige fractievoorzitter Joost Veldman en raadslid Arjan de Looze. We zijn hen dankbaar voor de jarenlange enthousiaste inzet in de fractie.

 

 

Dordrecht, 13 december 2021