Berichten geschreven door Leen Struijk

 1. Armoede.jpg
  Leen crop.jpg
  Door Leen Struijk op 13 september 2022

  Stemverklaring vvgb Chemours

  In de raadsvergadering van dinsdag 13 september heeft de raad gestemd over het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen voor de omgevingsvergunning van Chemours Netherlands B.V. Aangezien we ons allemaal zorgen maken over de effecten van Chemours op de omgeving n.a.v. de recente berichten in de media gaven wij de volgende stemverklaring waar een groot gedeelte van de raad zich bij aansloot:

  Lees meer over "Stemverklaring vvgb Chemours"
 2. Weizigt park.png
  Leen crop.jpg
  Door Leen Struijk op 7 september 2022

  Kaalslag of verbeterslag?

  Het is nog geen jaar geleden dat de gemeenteraad van Dordrecht unaniem zijn goedkeuring uitgesproken heeft over de herontwikkeling zuidelijk stationsgebied Dordrecht. Het slotakkoord van een lang traject dat liep vanaf 2015. Gedurende dat traject is er veel sprake geweest van participatie en enthousiasme voor de plannen getoond door o.a. de Fietsersbond en de Bomenridders. Eindelijk komt er een goede, grote, veilige en goed bereikbare fietsenstalling aan de zuidkant van het station, een lang gekoesterde wens. Ook is er veel aandacht voor de veiligheid in het park, een item wat hoog op het verlanglijstje staat van veel gebruikers van het park. Donkere hoekjes, matige verlichting en te smalle paden zullen straks tot het verleden behoren. Daarvoor in de plaats een fris, multifunctioneel, toekomstbestendig park met een moderne uitstraling.

  Lees meer over "Kaalslag of verbeterslag?"
 3. nieuwsbrief2.jpg
  Leen crop.jpg
  Door Leen Struijk op 8 maart 2022

  Campagne

  De laatste maanden hebben we ons in de commissie fysiek bezig gehouden met o.a. onnodige geluidsoverlast veroorzaakt door luidruchtige scooters, motoren en auto’s. Kunnen lawaaiflitsers dit probleem oplossen? Zelf hebben we daarbij aandacht gevraagd voor het stiltegebied in de (Nieuwe) Biesbosch waar met name in de zomer ook regelmatig lawaai gemaakt wordt. Verder is de integrale laadvisie behandeld, de opmars van elektrische auto’s zet door. Uiteraard was er aandacht voor wonen, het tekort aan betaalbare huur- en koopwoningen begint dramatische vormen aan te nemen. Niet alleen in Dordrecht overigens. Gelukkig konden er ook een paar bestemmingsplannen, locatie Oudland en locatie Mauritsweg (Thuredrecht) worden vastgesteld. Dat levert een behoorlijk aantal nieuwe woningen op.

  Lees meer over "Campagne"