Blog

Blog

 1. Gasprijs.JPG
  Jan-Willem.JPG
  Door Jan-Willem Boersma op 28 januari 2022 om 10:54

  Omzien naar elkaar; ook ten aanzien van de stijgende energieprijzen

  Ook tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 blijft de ChristenUnie-SGP omzien naar elkaar. Zo heeft onze fractie tijdens de commissievergadering van 18 januari 2022 aandacht gevraagd voor de gevolgen van de enorme inflatie mede als gevolg van de enorm gestegen energieprijzen. We kennen de voorbeelden van een verdubbeling van energiecontracten. We kunnen allemaal begrijpen dat dit voor veel mensen een enorme aanslag is op de maandelijkse uitgaven. Voor minima dreigt er zelfs een stille ramp.

  Lees meer over "Omzien naar elkaar; ook ten aanzien van de stijgende energieprijzen"
 2. Aftrap campagne.JPG
  Rik van der Linden
  Door Rik van der Linden op 24 januari 2022 om 21:06

  ChristenUnie-SGP Dordrecht presenteert haar nieuwe verkiezingsprogramma

  In het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan het opstellen en schrijven van een verkiezingsprogramma voor de aankomende raadsperiode. Het is een prachtig plan geworden: inhoudelijk sterk op lokale thema’s die van belang zijn in Dordrecht en geschreven vanuit onze Bijbelse visie en christelijke identiteit. 

  Lees meer over "ChristenUnie-SGP Dordrecht presenteert haar nieuwe verkiezingsprogramma"
 3. NHM Dordrecht 201221.JPG
  Joost Veldman.JPG
  Door Joost Veldman op 20 december 2021 om 13:16

  Haal Nationaal Historisch Museum naar Dordrecht

  ChristenUnie/SGP zal dinsdag 21 december een motie indienen waarin het college wordt opgeroepen uit te zoeken wat het zou betekenen om het Nationaal Historisch Museum naar Dordrecht te halen. Het nieuwe regeerakkoord zegt hierover: “We willen meer aandacht geven aan onze gezamenlijke geschiedenis. 

  Lees meer over "Haal Nationaal Historisch Museum naar Dordrecht"
 4. Fractie CU SGp Dordrecht 2022 v2.JPG
  Rik van der Linden
  Door Rik van der Linden op 13 december 2021 om 21:37

  Kandidatenlijst ChristenUnie-SGP Dordrecht bekend.

  De ChristenUnie en de SGP werken in Dordrecht lokaal al meer dan veertig jaar goed samen in een gezamenlijke fractie. De leden van beide partijen hebben de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. De top 6 van de lijst is een mooie mix van ervaren en nieuwe kandidaten

  Lees meer over "Kandidatenlijst ChristenUnie-SGP Dordrecht bekend."
 5. Ingrid klein.JPG
  Joost Veldman.JPG ingrid-klein-hendriks.jpg
  Door Joost Veldman, Ingrid Klein-Hendriks op 22 november 2021 om 12:33

  Ingrid Klein-Hendriks stopt als raadslid

  Raadslid Ingrid Klein-Hendriks heeft bekend gemaakt te stoppen als  gemeenteraadslid van Dordrecht. Ze doet dit wegens persoonlijke redenen.

  Lees meer over "Ingrid Klein-Hendriks stopt als raadslid"
 6. Joost Veldman.jpg
  Joost Veldman.JPG
  Door Joost Veldman op 13 november 2021 om 09:33

  Vieren en herdenken

  De achterliggende jaren is er veel aandacht geweest voor de rijke historie van Dordrecht. Zo vierden we de herdenking van 400 jaar Dordtse Synode 1618-1619, 800 jaar stadsrechten, 600 jaar St. Elisabethsvloed en volgend jaar 450 jaar vrije Statenvergadering. De verjaardag van de stad krijgt extra aandacht met de tentoonstelling ‘In het licht van Cuyp’ waarmee het Dordrechts Museum aandacht besteedt aan de kunstschilder Aelbert Cuyp. Met die mijlpalen en de viering ervan staat Dordrecht goed op de kaart. Goed voor onze inwoners en ondernemers, want Dordrecht is het bezoeken meer dan waard.

  Lees meer over "Vieren en herdenken"
 7. Rik van der Linden 03.JPG
  Rik van der Linden
  Door Rik van der Linden op 8 november 2021 om 22:07

  Rik van der Linden lijsttrekker ChristenUnie/SGP in Dordrecht

  Gisteravond is Rik van der Linden opnieuw tot lijsttrekker van de ChristenUnie/ SGP benoemd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Ook in 2014 en 2018 trok hij de lijst. Van der Linden is wethouder in het Dordtse College van B&W, met in zijn portefeuille onder meer bereikbaarheid, milieu en energie, jeugd, gezondheid en cultuur.

  Lees meer over "Rik van der Linden lijsttrekker ChristenUnie/SGP in Dordrecht"
 8. Natuurinclusief-bouwen-moet-de-toekomst-worden-in-Nederland.jpg
  ingrid-klein-hendriks.jpg
  Door Ingrid Klein-Hendriks op 28 januari 2021 om 21:40

  Natuurinclusief bouwen

  Een meerderheid van de gemeenteraad heeft op 26 januari 2021 besloten om de welstandsnota aan te passen en meer ruimte te geven aan natuurinclusief bouwen. De ChristenUnie-SGP heeft het initiatief genomen voor een amendement op de welstandsnota en dit amendement samen met GroenLinks ingediend. Raadslid Ingrid Klein-Hendriks vond in het Coalitieakkoord en in de huidige aandacht voor natuurinclusief bouwen voldoende aanleiding om deze mogelijkheid ook in de welstandsnota breder in te zetten.

  Lees meer over "Natuurinclusief bouwen"
 9. Dordt.JPG
  Joost Veldman.JPG
  Door Joost Veldman op 10 november 2020 om 22:53

  Perspectief geven

  Met de begroting 2021 zet Dordrecht de eerste stap in een nieuw decennium: op weg naar 2030. Voor ChristenUnie/SGP is de doelstelling duidelijk. Juist nu zoveel onzeker is vanwege het Coronavirus, is het onze opdracht het goede te zoeken voor elkaar en voor de stad. Vrede en recht ook. Juist als polarisatie op de loer ligt.

  Lees meer over "Perspectief geven"
 10. Jan-Willem.JPG
  Jan-Willem.JPG
  Door Jan-Willem Boersma op 20 oktober 2020 om 21:59

  Alleen samen..

  Van 1 tot en met 8 oktober is de landelijke week van de eenzaamheid. Juist nu is het moeilijker om elkaar op te zoeken, samen te sporten, in grotere groepen bij elkaar te komen. Ook is het onzeker hoe het allemaal zal gaan, hoe lang het virus nog invloed zal hebben op ons leven. Er wordt gelukkig nog veel naar elkaar omgekeken door een bezoekje, telefoontje, kaartje of appje, of door boodschappen voor elkaar te doen. Laten we daar de komende maanden vooral mee doorgaan. 

  Lees meer over "Alleen samen.."