Blog

Blog

 1. Leger des heils.jpg
  Robert crop.jpg
  Door Robert de Heer op 20 april 2023 om 17:46

  De waarde van werkbezoeken

  Werkbezoeken zijn een van de mooiste onderdelen van het werk als raadslid. Ik kan namelijk moeilijk iets vinden als ik niet weet wat er speelt in de stad. Zo was ik vanmiddag op bezoek bij Siebe, teammanager aan het Kromhout. Dit is een locatie van het Leger des Heils waar ook de nachtopvang voor dak- en thuislozen zit. 

  Lees meer over "De waarde van werkbezoeken"
 2. Financiën_3.jpg
  Eline crop.jpg
  Door Eline Nieuwland op 15 maart 2023 om 14:00

  Niemand in de kou

  Energiearmoede komt te veel voor in Dordrecht. Veel huizen zijn slecht geïsoleerd en met de huidige torenhoge energieprijzen wordt stoken al snel onbetaalbaar. Dat kan onzekerheid opleveren: hoe hoog wordt de energierekening? Kan ik het wel betalen? Het kan iedereen treffen, ook degenen met een prima salaris. Je zult maar de pech hebben dat je in een slecht geïsoleerde woning woont en een energiecontract had dat afliep.

  Lees meer over "Niemand in de kou"
 3. IMG_3403 crop.jpg
  Bart crop.jpg Robert crop.jpg
  Door Bart de Feijter, Robert de Heer op 29 november 2022 om 15:00

  Initiatiefvoorstel ‘Eerste Dordtse burgerberaad’ ingediend door ChristenUnie-SGP

  In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen deed de ChristenUnie-SGP met hun verkiezingsslogan al de belofte om ‘samen voor onze stad’ te gaan. Als het aan deze partij ligt, gaat Dordrecht dit onder andere waarmaken door een burgerberaad te organiseren. Daarom dienden zij vandaag tijdens de raadsvergadering een initiatiefvoorstel in dat daartoe oproept. Het burgerberaad moet zich buigen over een maatschappelijk vraagstuk en geeft burgers de mogelijkheid invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.

  Lees meer over "Initiatiefvoorstel ‘Eerste Dordtse burgerberaad’ ingediend door ChristenUnie-SGP"
 4. DAC Samen Dordt crop.jpeg
  Heidi van der Welle crop.jpg
  Door Heidi van der Welle op 16 november 2022 om 10:27

  Op bezoek bij Samen Dordt

  Op dinsdag 15 november hebben we als fractie een werkbezoek gebracht aan stichting Samen Dordt. Het bezoek vond plaats bij een van de vindplaatsen van Dordrecht: het Diakonaal Aandachtscentrum. Deze plek aan de Singel is er voor mensen met een klein sociaal netwerk, waar ze terecht kunnen voor een kopje koffie of thee, gezelligheid of een goed gesprek. Ook tijdens het werkbezoek was het centrum druk bezocht en hing er een gezellige sfeer. Na een warme ontvangst en kennismaking met diverse medewerkers en vrijwilligers van Samen Dordt, zijn we met elkaar in gesprek gegaan. Samen Dordt is een stichting die ontstaan is vanuit Licht voor Dordt. Licht voor Dordt heeft in de coronatijd mooie projecten opgezet om de eenzaamheid te bestrijden en sociale samenhang te verbeteren.

  Lees meer over "Op bezoek bij Samen Dordt"
 5. WhatsApp Image 2022-10-19 at 22.09.18.jpeg
  Robert crop.jpg
  Door Robert de Heer op 19 oktober 2022 om 22:10

  Motie aangenomen: Open en Transparant Dordrecht

  Afgelopen dinsdag was de laatste raadsvergadering voor het herfstreces. Tijdens de vergadering werd een motie in stemming gebracht die we samen met GroenLinks Dordrecht hadden opgesteld. Het ging om een motie die de wethouder oproept om Woo-verzoeken (vroeger noemden we dat Wob-verzoeken) te publiceren. We leggen het even uit.

  Lees meer over "Motie aangenomen: Open en Transparant Dordrecht"
 6. Screenshot 2022-09-13 at 17.17.58.png
  Bart crop.jpg
  Door Bart de Feijter op 13 september 2022 om 17:50

  Motie Herinrichting Weizigtpark

  In 2021 heeft de raad het plan voor herinrichting van het Weizigtpark unaniem goedgekeurd.

  Het plan wil belangrijke aspecten van het park verbeteren:

  • Het wordt veiliger gemaakt.
  • Er komt een grote fietsenstalling.
  • De biodiversiteit van het park wordt verbeterd. 
  • Er worden meer bomen geplant.

  Maar toch…

  Lees meer over "Motie Herinrichting Weizigtpark"
 7. Armoede.jpg
  Leen crop.jpg
  Door Leen Struijk op 13 september 2022 om 14:30

  Stemverklaring vvgb Chemours

  In de raadsvergadering van dinsdag 13 september heeft de raad gestemd over het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen voor de omgevingsvergunning van Chemours Netherlands B.V. Aangezien we ons allemaal zorgen maken over de effecten van Chemours op de omgeving n.a.v. de recente berichten in de media gaven wij de volgende stemverklaring waar een groot gedeelte van de raad zich bij aansloot:

  Lees meer over "Stemverklaring vvgb Chemours"
 8. Weizigt park.png
  Leen crop.jpg
  Door Leen Struijk op 7 september 2022 om 16:00

  Kaalslag of verbeterslag?

  Het is nog geen jaar geleden dat de gemeenteraad van Dordrecht unaniem zijn goedkeuring uitgesproken heeft over de herontwikkeling zuidelijk stationsgebied Dordrecht. Het slotakkoord van een lang traject dat liep vanaf 2015. Gedurende dat traject is er veel sprake geweest van participatie en enthousiasme voor de plannen getoond door o.a. de Fietsersbond en de Bomenridders. Eindelijk komt er een goede, grote, veilige en goed bereikbare fietsenstalling aan de zuidkant van het station, een lang gekoesterde wens. Ook is er veel aandacht voor de veiligheid in het park, een item wat hoog op het verlanglijstje staat van veel gebruikers van het park. Donkere hoekjes, matige verlichting en te smalle paden zullen straks tot het verleden behoren. Daarvoor in de plaats een fris, multifunctioneel, toekomstbestendig park met een moderne uitstraling.

  Lees meer over "Kaalslag of verbeterslag?"
 9. Vacature fractiesecretaris
  Bart crop.jpg
  Door Bart de Feijter op 14 juni 2022 om 10:13

  We hebben een plekje in de fractie voor jou!

  Wil jij werken in het hart van de lokale democratie? En heb jij hart voor onze stad?
  Dan ben jij misschien onze nieuwe fractiesecretaris!
  Lees meer over "We hebben een plekje in de fractie voor jou!"
 10. dordrecht2.jpg
  JW crop.jpg
  Door Jan Willem Boersma op 8 maart 2022 om 22:31

  Nieuwe jeugdverordening

  In de laatste vergadering van de gemeenteraad is een nieuwe jeugdverordening vastgesteld. Over deze nieuwe verordening hebben we meerdere keren in de commissie sociale leefomgeving gesproken. Ook is er door een juridisch bureau een advies gegeven en heeft de WMO-adviesraad en het Ouderplatform een reactie gegeven. Deze adviezen hebben er toe geleid dat het eerste concept is aangepast en dat we als fractie uiteindelijk in konden stemmen met de jeugdverordening.

  Lees meer over "Nieuwe jeugdverordening"