Blog

Blog

 1. Natuurinclusief-bouwen-moet-de-toekomst-worden-in-Nederland.jpg
  ingrid-klein-hendriks.jpg
  Door Ingrid Klein-Hendriks op 28 januari 2021 om 21:40

  Natuurinclusief bouwen

  Een meerderheid van de gemeenteraad heeft op 26 januari 2021 besloten om de welstandsnota aan te passen en meer ruimte te geven aan natuurinclusief bouwen. De ChristenUnie-SGP heeft het initiatief genomen voor een amendement op de welstandsnota en dit amendement samen met GroenLinks ingediend. Raadslid Ingrid Klein-Hendriks vond in het Coalitieakkoord en in de huidige aandacht voor natuurinclusief bouwen voldoende aanleiding om deze mogelijkheid ook in de welstandsnota breder in te zetten.

  Lees meer over "Natuurinclusief bouwen"
 2. Dordt.JPG
  Joost Veldman.JPG
  Door Joost Veldman op 10 november 2020 om 22:53

  Perspectief geven

  Met de begroting 2021 zet Dordrecht de eerste stap in een nieuw decennium: op weg naar 2030. Voor ChristenUnie/SGP is de doelstelling duidelijk. Juist nu zoveel onzeker is vanwege het Coronavirus, is het onze opdracht het goede te zoeken voor elkaar en voor de stad. Vrede en recht ook. Juist als polarisatie op de loer ligt.

  Lees meer over "Perspectief geven"
 3. Jan-Willem.JPG
  Jan-Willem.JPG
  Door Jan-Willem Boersma op 20 oktober 2020 om 21:59

  Alleen samen..

  Van 1 tot en met 8 oktober is de landelijke week van de eenzaamheid. Juist nu is het moeilijker om elkaar op te zoeken, samen te sporten, in grotere groepen bij elkaar te komen. Ook is het onzeker hoe het allemaal zal gaan, hoe lang het virus nog invloed zal hebben op ons leven. Er wordt gelukkig nog veel naar elkaar omgekeken door een bezoekje, telefoontje, kaartje of appje, of door boodschappen voor elkaar te doen. Laten we daar de komende maanden vooral mee doorgaan. 

  Lees meer over "Alleen samen.."
 4. wantij.JPG
  download.png Rik van der Linden
  Door Arjan de Looze, Rik van der Linden op 20 oktober 2020 om 21:56

  De Wantijbrug is af… op naar het groot onderhoud N3!

  Na tien weken hard werken kon op vrijdag 3 april de N3 weer worden opengesteld voor alle verkeer. De afsluiting was nodig omdat Rijkswaterstaat ingrijpende technische werkzaamheden moest uitvoeren aan de Wantijbrug.

  Lees meer over "De Wantijbrug is af… op naar het groot onderhoud N3!"
 5. corona.JPG
  download.png
  Door Arjan de Looze op 20 oktober 2020 om 21:54

  Gevolgen corona-crisis

  Sinds half maart hebben we allemaal te maken met de gevolgen van het Coronavirus. Er werden zware maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in te dammen. Dit heeft verregaande gevolgen voor het dagelijkse leven, die we tot voor deze crisis niet voor mogelijk hielden. De maatregelen worden langzaam maar zeker wat versoepeld, maar voorlopig blijven veel beperkingen gelden en moeten we afstand houden en zoveel mogelijk thuis blijven.

  Lees meer over "Gevolgen corona-crisis"